Ce este un sistem fotovoltaic on-grid?

Un sistem fotovoltaic on-grid (sau conectat la rețea) este un sistem de producere a energiei electrice care utilizează panouri fotovoltaice pentru a produce energie electrică de curent continuu (DC) care este convertită în energie electrică de curent alternativ (AC) utilizabilă de aparatele și echipamentele electrice dintr-o locuință sau afacere și este conectat la rețeaua electrică publică.

Sistemul este format din următoarele componente principale:

1. Panouri solare - acestea sunt utilizate pentru a colecta energia solară și a o transforma în energie electrică de curent continuu (DC).

2. Invertor - acesta este utilizat pentru a converti energia electrică de curent continuu (DC) din panourile solare în energie electrică de curent alternativ (AC) utilizabilă de aparatele și echipamentele electrice de 230V sau 400V.

3. Contor de măsurare - acesta este utilizat pentru a măsura energia electrică produsă de sistemul fotovoltaic și exportată în rețeaua electrică publică.

4. Conexiuni electrice - acestea sunt utilizate pentru a conecta sistemul fotovoltaic la rețeaua electrică publică și pentru a permite transferul de energie electrică între sistemul fotovoltaic și rețeaua electrică publică.

Sistemul fotovoltaic on-grid permite proprietarilor de case sau afaceri să producă propria energie electrică și să o exporte în rețeaua electrică publică, ceea ce poate duce la o reducere a costurilor facturii de energie electrică. În plus, acest sistem poate ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la promovarea unui viitor energetic mai curat și mai durabil.

Pentru a asigura o funcționare eficientă și fiabilă a sistemului, este important ca panourile solare și invertorul să fie de buna calitate, instalate într-o zonă cu expunere adecvată la soare și să fie dimensionate corespunzător în raport cu necesitățile de energie ale utilizatorului. De asemenea, este important ca instalarea și conexiunile electrice să fie efectuate de către un electrician profesionist calificat pentru a se asigura că sistemul respectă toate standardele de siguranță și reglementările.

Distribuie această postare

Comentarii (0)

Nu există comentarii în acest moment
Trebuie să vă autentificați pentru a adăuga comentarii.
Meniu

Acest site web stochează date precum cookie-uri și servicii adaptate nevoilor și intereselor fiecărui utilizator politica de confidentialitate

Accept